Kesä on ihanaa aikaa, linnut laulavat, aurinko paistaa ja kukat kukkivat. Yleensä kuitenkin kaikkien hyvien asioiden mukana tulee myös huonoja asioita, kuten hyttyset ja mäkäräiset. Kaveriporukassa usein tulee myös ihmeteltyä sitä, kun hyttyset eivät vain jostain syystä koske kaikkiin ihmisiin. Nyt on löydetty ainakin jonkinlainen selitys sille, miksi hyttyset hyökkäävät agressiivisemmin tiettyjen ihmisten kimppuun.

 

Oletko yksi niistä ihmisistä, jolla on aina eniten paukamia? Vai yksi niistä, joista hyttyset eivät juurikaan välitä?

Lähde

Lääkäri Elisabeth Tanzi epäilee, että hyttyset ovat tiettyjen veriryhmien perässä.

Lähde

Erityisesti veriryhmä O on tutkimusten mukaan hyttysten suosikki.

Lähde

Mikäli hyttynen puree, on tärkeää, ettet raavi puremaa. Raapiessa purema-alue leviää ja tulee niin sanottu paukama.

Lähde

Ruokailutottumuksilla on myös vaikutusta, sillä ihmiset, jotka syövät paljon sokeria ovat enemmän alttiita hyttysille, kuin ne ihmiset, jotka syövät terveellisesti.

Lähde

Lähde: lajkat.aftonbladet.se

Jos olisi helteitä, tämä olisi täydellinen kesäpäivän viilentäjä.

Omistaja päätti täyttää ilmapalloja vedellä ja sitten hän pakasti ne. Kun suurin osa vedestä oli jäässä, hän otti pallon pois ja pisti sen lasikulhoon. Tämän jälkeen kissan pääsivät ihmettelemään jäistä palloa. Tosin ihmettely ei kestä kauaa, sillä ne alkavat heti nuolla sitä.

Australialaisessa Werribee Open Range -eläintarhassa tapahtui kummia – ainakin yleisön mielestä. Kaksi isoa gorillaa laskettiin vapaaksi omaan aitaukseensa ja sitten odoteltiin, mitä seuraavaksi tapahtuu. Paikalla oli ”asiantuntija” kertomassa faktoja gorilloista ja muutama tyyppi kuvasi juttua isoilla kameroillaan, sillä olihan tämä suuri päivä, kun gorillaveljekset pääsivät uuteen kotiinsa. Yleisö ei tosin vaan tiedä, että gorillat eivät ole oikeita.

Tällä videolla kulminoituu se tunne, millaista on elää kissan kanssa. Jeremy Hustedilla on keittiössään turvakamera, joka sattui olemaan päällä, kun hän valmisti itselleen kana-ateriaa. Ruoan oli tarkoitus mennä hetken päästä uuniin. Mies ei huomannut liesituulettimen päällä kökkivää kissaansa, joka vaani saalistaan kaikessa hiljaisuudessa. Kun hetki oli oikea, kissa hyppäsi vauhdilla kanan kimppuun ja vei sen mennessään. Miestä otti päähän.

Mäyräkoiran pentu näkee rannalla ystävän. Se on rapu. Ja se on jännittävä. Koska se on niin eriskummallinen, sitä kohti tulee hyppiä ja sille pitää myös vähän haukahtaa. Jos se siitä muuttuisi vähemmän pelottavaksi.

Kaverukset temmeltävät tovin, kunnes rapu – kenties ehkä jännityksestä myös sekin – sukeltaa meren aaltoihin. Koiranpentu jää hämmentyneenä seisomaan rannan aallokkoon. Se katsoo merelle kaihoisasti ja ikävöi jo ystäväänsä. Kenties ne vielä kohtaavat joku päivä.