Huan Shan on Kiinassa sijaitseva vuori, joka kerää useita turisteja vuosittain. Vuorella on pitkä historia sekä tärkeä uskonnollinen merkitys paikallisille. Vuoren reunaa kiertää lankuista tehty kulkureitti, joka ei sovi heikkohermoisille. Lahot laudat sekä heikon näköiset kiinnitysjärjestelmät saa monen ihmisen kananlihalle!

Tämän Kaliforniassa sijaitsevan järjettömän kauniin rannan tarina on järjettömän surullinen.

1900-luvun alussa Fort Braggen kaupungin asukkaat heittivät kaikki jätteensä kalliolta alas. Siis kaikki, autoja ja kodintarvikkeita myöten. Kun rantaa alettiin vihdoin puhdistaa 60-luvulla, roskan alta paljastui meren hellimä taideteos. Lasinen materiaali oli hiotunut vuosien varrella pehmeäreunaiseksi lasikivikoksi.

Luontoäiti otti ohjat käsiinsä, sillä ihmisillä ei ollut siihen ymmärrystä.

Lähde: thisiscolossal

Bonsai eli ruukkupuu tarkoittaa puuta, joka on kasvatettu ruukussa niin, että se alkaa muistuttaa lajitovereitaan pienoiskoossa. Sana bonsai on japania ja merkitsee ruukkuistutusta (bon = ruukku, sai = istutus). Mistä tahansa puulajista voi tehdä bonsain, mutta toiset lajit soveltuvat siihen muita paremmin.

Tässä näet bonsaipuun, joka selvisi Hiroshiman ydiniskusta elokuun 6. päivä vuonna 1945. Yamaki-nimisessä perheessä elänyt puu oli vain kahden kilometrin päässä räjähdyspaikasta.

Räjähdyksen aikana perheenjäseniin sinkoutui lasinsirpaleita, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Yamakit ja heidän omaisuutensa säilyi siis melko ehjänä, koska taloa suojeli suuri seinä.

Tällä hetkellä kyseinen puu on mittaamattoman arvokas, ja sitä varjellaan erittäin tarkasti.

Lähde: Twistedsifter

Luonto luo välillä kummallisia nähtävyyksiä, kuten tämän Puolassa lähellä Nowe Czarnowin kaupunkia sijaitsevan metsän. Kaupungin asukkaat istuttivat noin 400 mäntyä vuonna 1930, jonka jälkeen ne ovat saaneet kasvaa omassa rauhassa.

Tutkijat ovat sanoneet, että vuonna 1930 ihmiset olisivat käyttäneet jotakin välinettä, jolla puut saatiin kasvamaan vinoon. Tässä muutamia kuvia siitä miltä metsä näyttää nykyään.

Lähde: Themysteryworld

Valokuvaaja Anatoly Beloshchin kertoo tarinan löytämästään vedenalaisesta joesta Meksikossa. Järven nimi on “Cenote Angelita”, joka suomeksi tarkoittaa pientä enkeliä.

29 metrin syvyydessä joessa on noin 1 metrin paksuinen kerros, joka koostuu suurimmaksi osaksi rikkivedystä. Kun kerros on ohitettu alla on 30 metriä suolaista vettä.

Mitähän kaikkea joki mahtaa kätkeä sen syvimpiin onkaloihin?

Uskoisitko näin pienen järven olevan jopa 60 metriä syvä?

Järven vesi on makeaa aina 29 metriin asti, jonka jälkeen se muuttuu suolaiseksi.

Alla olevissa kuvissa joen näkee todella hyvin sen sameuden vuoksi.

Kyseinen paikka on kuin portti uuteen maailmaan.

Näin sameaa vesi on joen sisälle sukeltaessa. Sameus johtuu rikkivedystä.

Tässä kuvassa samein kerros on ohitettu, jonka jälkeen vesi alkaa jälleen kirkastua.

Tässä kuvassa sukeltaja tulee pois joesta.

Tässä kuva siitä miltä Angelita -järvi näyttää piirrettynä: