Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Tällainen liikennemerkki ilmestyi Ørjeen. Kuva viittaa Monty Python -sarjan hassuihin kävelytyyleihin, ja se kehottaa jalankulkijoita kävelemään vähän eri tavalla suojatien yli. Tämä hupsuttelu näyttää viihdyttävän kovasti ohikulkijoita ja piristävän monen päivää. Silti kuitenkin, Norjan viranomaiset ovat sitä mieltä, että kyltti täytyisi poistaa, koska se on laiton.

Tämä tuote ei ole vielä edes kaupoissa, mutta silti useat verkkosivut kirjoittavat siitä jo. Se on äärimmäisen simppelin näköinen, suhteellisen pieneen tilaan menevä alusta, joka asetetaan portaikkoon. Ja tsädäääm! Siitä tulee liukumäki.

Tämä nerokkaan idean suunnitteli ja toteutti Trisha Cleveland. Tuskin menee kauaa, että tuote on markkinoilla.

Liukumäen saa pakattua yllättävän pieneksi.

Ja sen paikalleen asentaminen on tosi helppoa.

Turvareunat vaan ylös…

… ja menoksi!

Jokaisen lapsen unelma!

Lähde: Quirky.com / Twitter.com/SearchDigi

Jos tavarat liikkuvat kotona ”itsestään” ja ovet aukeilevat mystisesti, syy ei välttämättä ole poltergeist. Kannattaa ensin laittaa videokamera tallentamaan kodin liikehdintää, sillä tämä kummitus voi olla innokas touhuava lapsi.

Tälle videolle on koottu ketterien ja nerokkaiden lasten pakoilusuoritukset. Yksikään näistä ei jää yritykseksi vaan jokainen hoitaa hommansa tyylikkäästi loppuun ja parhaassa tapauksessa auttaa vielä sisarustaankin pakenemaan. Näille kavereille mikään häkkisänky tai portti ole este eikä edes hidaste.

Me kaikki pelkäämme jotain. Pelko voi liittyä todelliseen uhkaan. Mutta jos pelko liittyy tilanteeseen tai hetkeen, jossa vaaraa ei oikeasti ole, kyseessä on fobia. Henkilön, jolla fobia esiintyy, on erittäin vaikea kontrolloida tuntemuksiaan.

Tässä on esiteltynä 15 erikoista pelon aihetta. Mitä kaikkea voikaan pelätä?

1. Itsensä pelko (Autophobia)

Fobiasta käytetään myös nimitystä itseinho. Tähän liittyy usein huono itsetunto. Ihminen näkee itsessään vaan puutteellisuuksia ja vikoja.

2. Istumisen pelko (Cathisophobia)

Jos ihminen pelkää istumista, hän kokee, että tuolissa on ikään kuin jumissa. Kyseessä on usein tilanne, jolloin henkilö ei malta pysyä paikallaan, kun pitäisi (esimerkiksi koulussa). Joitakin istuminen voi taas sattua, jolloin sitä alkaa vältellä.

3. Hiusten pelko (Chaetophobia)

Pelko voi kohdistua myös eläinten turkkiin. Toiset saattavat pelätä myös uudelleen kiinnitettyjä hiuksia tai pudonneita hiuksia. Tai karvoja omassa kehossaan.

4. Kauniiden naisten pelko (Caligynephobia)

Henkilölle, joka kärsii tästä, tulee kauniin naisen läheisyydessä paniikkikohtauksia. Tämä hankaloittaa suuresti esimerkiksi koulunkäyntiä tai työskentelyä, ja jopa läheisten ihmisten tapaaminen voi olla vaikeaa.

5. Työnteon pelko (Ergophobia)

Fobia liittyy joko itse työntekoon tai työpaikan löytämiseen. Kyseessä saattaa myös olla useiden pelkojen summa, kuten esimerkiksi epäonnistumisen pelon ja muiden edessä puhumisen pelon.

6. Vanhusten pelko (Gerontophobia)

Henkilö pelkää vanhenemista, sillä se muistuttaa elämän rajallisuudesta ja kuolemasta. Pelko saattaa näkyä inhona vanhuksia kohtaan.

7. Navan pelko (Omphalophobia)

Napaa pelkäävä ihminen ei pidä siitä, että siihen kosketaan. Yleensä henkilö itse ei halua koskea omaan napaansa eikä myöskään anna muiden tehdä sitä hänelle.

8. Miesten pelko (Androphobia)

Kyseessä ei ole viha miehiä kohtaan vaan pelko. Fobiasta kärsivä henkilö kokee itsensä todella epävarmaksi esimerkiksi jutellessaan miesten kanssa.

9. Liikkumisen pelko (Kinesiophobia)

Ihminen, joka pelkää liikettä, pelkää itse asiassa kipua, jonka liikkuminen aiheuttaisi. Vertauksena tähän esimerkiksi jalkansa loukannut seepra, joka pyrkii liikkumaan päästäkseen turvaan. Ihminen taas saattaa jäädä paikalleen.

10. Nukkejen pelko (Pediophobia)

Pelko liittyy siihen, että nukke muistuttaa (elävää ja tuntemiskyvyn omaavaa) ihmistä. Pelko voi kohdistua myös mallinukkeihin.

11. Kaljujen pelko (Peladophobia)

Hiukseton pää muistuttaa jostain ikävästä tapahtumasta, jonka henkilö on kokenut lapsuudessa.

12. Päivänvalon pelko (Phengophobia)

Valo saattaa assosioitua sosiaalisuuden pelon kanssa, sillä suurin osa ihmisistä touhuaa päivisin. Jos sosiaaliset tilanteet pelottavat, yöllä ja pimeällä on paljon helpompi olla.

13. Partojen pelko (Pognophobia)

Samoin kuin kaljujen pelkääminen, tämän on aiheuttanut jokin ikävä/pelottava tapahtuma lapsuudesta, jossa on ollut osallinen parrakas ihminen.

14. Seisomisen pelko (Stasibasiphobia)

Fobiasta kärsivä henkilö kokee, että seisominen tai käveleminen on mahdotonta tai epämukavaa. Kyseessä on kuitenkin enemmän henkinen este kuin fyysinen.

15. Kaiken pelko (Panphobia)

Pelko liittyy epävarmuuteen tulevasta. Siihen voi liittyä esimerkiksi pelko pahuudesta tai jonkinlaisesta saatanasta, joka voi tulla vastaan ihan milloin vaan.

Kuvat: Fotolia

Water is Life -hyväntekeväisyysjärjestö haluaa auttaa kehitysmaita ja antaa puhdasta vettä sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Epäpuhdas vesi on yksi yleisin lapsien kuolinsyy kehitysmaissa.

Nkaitole on 4-vuotias afrikkalaispoika, joka ei ole koskaan poistunut kylästään. Likaisen veden aiheuttamien sairauksien takia on hyvin epätodennäköistä, että hän ehtii elää 5-vuotiaaksi asti. Nkaitolella on aina ollut toivomuslista, mihin hän on listannut asioita, mitä haluaisi tehdä ja kokea tulevaisuudessa.

Water is Life -järjestö halusi tehdä Nkaitolen haaveista totta. He veivät pojan kiertämään Kenyaa ja kokemaan asioita, mistä hän oli aina haaveillut.