Vodka on suosittu tuote Venäjällä.

”Kutsumme luokkahuoneitamme uima-altaiksi, koska sateen sattuessa meidän täytyy istua ja opiskella vedessä. Kaiken lisäksi lämmitys laitetaan päälle vasta keskitalvella.”

Anna, 16, asuu pienessä kaupungissa Siperiassa, lämpötilat siellä laskevat kohta -30 asteeseen, tai jopa alemmas.

Tytön opettajilla ei usein ole liituja, ja yleensä tunnit koostuvat vain opettajan puhumisesta. ”Saimme kuitenkin juuri uusia pöytiä, mikä on mahtavaa,” hän kertoo.

Anna on yksi neljästä kirjoituskilpailussa voittaneesta oppilaasta koko Venäjältä, jotka kirjoittivat ”Minulla on oikeus” -nimisen esseen. Tytön palkinto on pääsy opiskelemaan Britanniaan, ja uusi tietokone koulua varten. Hänen työnsä myös julkaistiin maanlaajuisessa lehdessä. Palkinnon maksoi Britannian lähetystö Moskovassa.

Annan koulussa opettajille maksetaan palkka yleensä ajoissa, mutta joillain alueille opettajat voivat joutua olemaan palkatta jopa neljä kuukautta.

Venäjän suurimman opettajalehden päätoimittaja Peter Polozhevets kertoi lisää tietoa opettajien palkoista:

– ”Joskus opettajille maksetaan palkka vodkana, eikä rahana. Jotkut opettajat ovat myös saaneet rahan sijasta kattiloita, mattoja ja jopa hautakiviä palkaksi.”

Maailmassa on paljon hurjia ammatteja, joissa voi käydä helposti huonosti. Verkkosivu Buzzfeed.com valitsi vaarallisimmiksi nämä:

1. Trukkikoneiden käyttäjät

Forklift Operators

Lähde: 1.bp.blogspot.com

2. Pontikan keittäminen

Moonshiners

Lähde: starcasm.net

3. Kalastajat

Fishermen

Lähde: images2.fanpop.com

4. Metsurit

Loggers

Lähde: 2.bp.blogspot.com

5. Rakennusmiehet

Construction Workers

Lähde: archives.gov

6. Krokotiili tilojen omistajat

Crocodile Farmers

Lähde: i.imgur.com

7. Kaivosmiehet

Miners

Lähde: 4.bp.blogspot.com

8. Sähkölinjojen rakentajat

Power Line Technicians

Lähde: jake-afc.net

9. Maanviljelijä

Farming

Lähde: farm4.static.flickr.com

10. Kattojen rakentajat/korjaajat

Roofers

Lähde: work.chron.com

11. Palomiehet

Firefighters

Lähde: images2.layoutsparks.com

12. Ikkunan pesijät

Window Cleaners

Lähde: facebook.com

13. Justin Bieberin henkivartija

Justin Bieber's Bodyguard

Lähde: img.perezhilton.com


”Deat 16-year-old Me” filmissä keski-ikäiset ihmiset kertovat kuusitoista vuotiaalle itselleen mitä haasteita he tulevat elämänsä aikana kohtaamaan ja mitä heidän ei tulisi ja tulisi tehdä. Videon ideana oli herättää nuoria ajattelemaan kuinka hyvää aikaa nuoruus on ja kuinka kiitollinen terveydestä pitää olla. Filmin ihmiset ovat myös menettäneet rakkaitaan ja kehottavat pitämään huolta ja rakastamaan läheisiiän niin paljon kuin mahdollista.

Jenni Vartiainen pääsi pinnalle Gimmel-yhtyeen jäsenenä, sittemmin Vartiainen on niittänyt mainetta ja kunniaa  soolourallaan. Laulajatar on urallaan saavuttanut yhdeksän Emma-palkintoa ja hänen albumejaan ja singlejään on myyty Suomessa tähän mennessä yli 260 000 kappaletta.

Jenni aloittaa videolla laulamisen 3.20 kohdassa.

Tästä tytöstä tuli yksi Suomen menestyneimmistä laulajista, kuka olisi uskonut?

40-vuotias ranskalainen Sacha Goldberger asuu isoäitinsä Frederikan luona. Yhdessä he luovat upeita valokuvia, isoäiti poseeraa ja Sache ottaa kuvia. Goldbergereiden tuotokset ovat menestyneet hyvin, ja niitä on ollu esillä useissa näyttelyissä.

Evästevalinnat