Kunnon äijä ei vingu ja valita. Se pissaa seisoaltaan ja eikä ole niin nökönuuka, mihin lorottaa. Se siivoaa joskus – mutta ei missään nimessä vessaa. Se ei kerro, jos sitä ottaa päähän. Tai jos se välittää. Tai rakastaa. Tai on kiitollinen. Se ei sure. Sen pitää olla erektiovalmiina 24/7. Se ei välitä nopeusrajoituksista eikä turvaväleistä, sillä kukaan ei määrää sitä. Se jaksaa aina. Kaikessa.

Oppivatko miehet kasvatuksen myötä peittämään tunteensa ja pelkonsa? Pitääkö miehen aina jaksaa ja olla vahva?

Tähän ottaa kantaa amerikkalainen dokumenttiprojekti  The Mask You Live In, joka valmistuu ensi vuoden puolella. Videoklipissä näkyy elokuvan traileri. Vaikka toki Yhdysvalloissa maskuliinisuus elää ihan eri sfääreissä kuin Suomessa tai Euroopassa yleensäkin, silti kysymys on aiheellinen.

Miksei mies saa itkeä ja olla herkkä? Miksi se tekee miehestä vähemmän miehen, vähemmän ihmisen?

 

Ensin se näyttää animoudulta. Tai ainakin sen pää. Se liikkuu ja seuraa kameraa, tuijottaa suoraan kohti. Sitten niitä tulee lisää, mutta katsojasta tuntuu, että hei kamoon, tää on niin ilmiselvä juttu. Tietokoneella tehty.

Mutta viimeinen valtavan kokoinen tyrannosaurus rex kertoo katsojan olleen väärässä. Kamera liikkuu dinosauruksen taakse ja paljastaa illuusion. Youtubessa brusspup-nimimerkillä videon julkaissut neuvoo, että illuusio näyttää parhaalta kameran linssin läpi. Lisäksi hän on liittänyt mukaan muutaman kuvan (katso alla), jotka voi halutessaan printata ja kokeilla itse samaa kikkaa.

Mieletöntä!

http://i.imgur.com/vBDV8o5.jpg

imgur.com

Ulkomailla ammattivarkaita on paljon enemmän kuin Suomessa. Turistien tullessa maahan varkaat saavat hyviä tilaisuuksia varastaa kalliita esineitä muun muassa takataskusta. Videolla näet miehen, joka seisoo tyynesti laulavan miehen vieressä.

Juuri ennen kuin junan ovet menevät kiinnii tapahtuu kuitenkin jotain todella odottamatonta ja iloisesti laulanut mies menettää kuulokkeensa.

Mokia sattuu kaikille ihmisille ja aluksi ne eivät usein naurata. Onneksi hauskoja tilanteita saadaan kuitenkin tallennettua videolle, sillä niitä on erittäin hauska katsoa jälkeenpäin.

Tälle videolle on koottu vuoden 2013 hauskimmat mokat, joita ihmiset ovat kokeneet. Istu perheesi kanssa alas ja laita tämä puoli tuntia kestävä pätkä pyörimään.

Sananvapaus on saanut ihan uuden merkityksen Internetin myötä. Keskustelupalstoilta löytyy kommentoijia, jotka trollaavat eli provosoivat muita käyttäjiä. Sitten on ne viattomat, aidosti pihalla olevat kommentoijat. Ja tietysti ne, jotka yrittävät keksiä täydellisen, sopivan ironisen letkautuksen aiheeseen kuin aiheeseen. Tässä on Youtube-videopalvelun videoiden ja kommenttien parhaimmistoa.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.