Oikeaa ystävyyttä on se, että huomioi toisen ennen itseään, sekä auttaa toista tilanteen tullen. Tässä on hyvä esimerkki todellisesta ystävyydestä undulaatin sekä koiran välillä.

Undulaatti oli löytänyt pöydältä aarteen, nimittäin valmiiksi keitettyjä makaroneja. Koirakin halusi vähän maistaa niitä, muttei ylettänyt pöydän tasolle. Onneksi undulaatti huomioi myös koiraystävänsä, ja syötti maassa olevaa koiraa. Undulaatti nappasi makaronin nokkaansa, ja tiputti sen koiran suuhun.

 

Pierre Jaquet-Droz on sveitsiläinen kelloseppä, joka syntyi vuonna 1721. Hän menehtyi 69 vuotta myöhemmin. Hän asui Pariisissa, Lontoossa sekä Sveitsin Genevessä, jossa hän suunnitteli ja toteutti ainutlaatuisia mekaanisia nukkeja. Niiden avulla Pierre halusi auttaa kelloliikettään menestymään, sekä saada nimeä myynnin edistämiseksi.

Pierre suunnitteli kolme erilaista mekaanista nukkea, jotka ovat saaneet paljon huomiota osakseen. Nuket osaavat piirtää, kirjoittaa sekä soittaa pianoa. Myös niiden liikehdintä on aidon tuntuista.

Yksi nukeista on nimeltään The musician, naispuolinen pianonsoittaja, joka osaa soittaa musiikkia aidon tuntuisesti. Musiikki ei tule nauhalta, vaan nuken mekaaniset osat ohjaavat käden liikkeitä painamaan koskettimia. Nuken liikehdintä muistuttaa muutenkin hyvin vahvasti oikeaa ihmistä. Muun muassa sen pää sekä silmät seuraavat käsien liikkeitä, sekä rinnassa näkyy hengityksen liike.

Toinen nukeista on The draughtsman, nuori lapsinukke, joka osaa piirtää neljä erilaista kuviota; Louis XV:n muotokuva, kuninkaallinen pari jonka uskotaan olevan Marie Antoinette sekä Louis XVI, koira ”mon toutou” eli ”minun koirani”, sekä Cupid ajovaunuissa, jota vetää suuri perhonen. Nukessa on kameroita, jotka koodittavat nuken liikkeet. Nukke osaa liikkua tuolillaan, sekä se säännöllisesti puhaltaa pölyä pois lyijykynästään.

Kolmas nukke on The writer, joka on yhdistelmä näistä kahdesta aiemmasta nukesta. Se osaa kirjoittaa erilaisia lauseita, jotka ovat korkeintaan 40 sanan pituisia. Nukessa on yli 6,000 erilaista osaa, joka mahdollistaa myös tämän nuken aidon liikehdinnän. Nukke pitää kädessään hanhensulkakynää, jota se kastaa säännölliesti musteeseen. Nuken pää kääntyy mukana, ja se ravistaa välillä rannettaan ylimääräisen musteen pois saamiseksi kynästä. Nuken silmät seuraavat tekstiä, kun se kirjoittaa.

Tutkijat ovat erittäin vakuuttuneita Pierren tekemistä nukeista, sekä monia ihmetyttää kuinka kukaan osasi tehdä noin vakuuttavaa mekaanista käsityötä 1700-luvulla. Tarinat myös kertovat, että Pierre Jaquet-Drozin sielu eläisi nukkejen sisällä.

Videolla nähdään The writer nukke kirjoittamassa.

proyectoidis.org

automates-anciens.com

Tim Harris on 27-vuotias amerikkalainen mies. Mutta ei mikään tavallinen mies – hän on nimittäin erittäin iloinen, ystävällinen ja muista ihmisistä välittävä herrasmies. Nuorena poikana hänen haaveenaan oli perustaa ravintola, ja vihdoinkin tämä haave toteutui. Erikoisen tästä haaveesta ja sen toteutumisesta tekee se, että Timillä on downin oireyhtymä. Hän on tällä hetkellä nimittäin ainoa ravintolan omistaja Amerikassa, jolla on tämä syndrooma.

Timin ravintola on Timin näköinen. Siellä tarjoillaan aamiaista, lounasta ja halauksia. Itseään halauskoneeksi kutsuva Tim tanssiikin joka aamu menneessään töihin ja halaa jokaista asiakastaan. Tässä on ravintolan pitäjä, joka ihan oikeasti välittää asiakkaistaan.

Ihanin kissavideo vähään aikaan. Toinen kissanpennuista pötköttää täydessä unessa puisen paalun päällä. Toista ei nukuta. Se nuolee, tökkii ja leikkii kaverinsa hännällä ja tassuilla, mutta ei saa sitä hereille. Tämä raskas uurastus väsyttää leikkisämmänkin kaverin ja lopulta molemmat nukkuvat ketarat ojossa onnellisina vierekkäin.

Mikäs se maailmassa olisikaan mukavampaa kuin painia ystävän kanssa (vaikka se olisikin vähän unessa) ja nukahtaa sitten kaverin kainaloon? Ei mikään.

McDonaldilla on monien ihmisten silmissä huono maine, sillä ravintolan ateriat ovat todella rasvaisia. Jokainen kuitenkin pystyy valitsemaan mitä syö, joten turha kyseistä ravintolaa on syyttää mistään.

John Cisna päätti kokeilla dieettiä McDonaldsissa onnistunein tuloksin. Mies sanoo, että McDonalds ei tee ihmisiä lihaviksi vaan ateriavalinnat, joita ravintolassa tehdään. Dieetti kesti 3 kuukautta, jonka aikana Cisna söi vain McDonaldsin tarjoamia aterioita.