Couple Holding Hands

Meiltä kaikilta varmasti löytyy vähintään yksi ystävä, joka todella rakastaa ihmissuhteellaan leveilyä sosiaalisessa mediassa. Tuhat ruusua ja viikonloput luksushotellissa ovat ihania, eikä ole mitään väärää olla ylpeä onnellisesta suhteestaan, mutta välillä tuntuu, etää tietyillä ihmisillä tämän ylepyden osoittaminen menee hiukan yli ja valuu kehuskelun ja kulissien ylläpitämisen puolelle. Lontoolaisen Burnelin yliopiston vuonna 2015 tekemän tutkimuksen mukaan ihmisillä, jotka usein kirjoittavat statuspäivityksiä romanttisista kumppaneistaan on todennäköisesti huono itsetunto. Toisaalta ihmiset jotka puhuvat paljon dieeteistä, treenisuorituksista ja muista saavutuksista omaavat vahvoja itsekeskeisiä piirteitä.

Tutkijat keräsivät kyselyyn vastauksia 555 Facebook-käyttäjältä. Tutkimuksessa tutkittiin ”viittä suurta piirrettä” – ulospäinsuuntautuneisuus, tunnontarkkuus, avoimuus, ystävällisyys ja nauroottisuus, ja itsetunto ja narsismi.

Tutkimus paljasti, että:

– Huonon itsetunnon omaavat kirjoittivat usein statuspäivityksiä sen hetkisestä romanttisesta kumppanistaan

– Henkilöt jotka olivat epävarmoja ja huolestuneita romanttisten kumppaneidensa tunteista tekivät usein parisuhdestatuksensa näkyväksi

– Itsekeskeiset henkilöt kirjoittivat usein saavutuksistaan, koska Facebook-ystävien huomio ja tykkäykset tuntuvat heille motivoivilta. Positiiviset statukset keräävät myös enemmän tykkäyksiä ja kommentteja joka vahvistaa henkilön tunnetta onnistumisesta ja kerskumisen aiheen validiutta. Tämän tyyppiset ihmiset kirjoittivat muita enemmän päivityksiä ruokavaliostaan ja treenaamisestaan.

– Henkilöt, joilla on tarve vahvistaa omaatuntoaan ovat taipuvaisia tekemään paljon päivityksiä lapsistaan

Psykologian tohtori Tara Marshall avaa tuloksia:

”Ei ole lainkaan yllättävää, etää Facebook-statuspäivitykset peilaavat ihmisten persoonallisuuksia. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, miksi ihmiset kirjoittavat tietynlaisista aiheista Facebookiin; koska heidän kirjoituksensa palkitaan tykkäyksillä ja kommenteilla. Vaikka tutkimustuloksemme osoittavat, että kerskuminen kannattaa – se kerää enemmän tykkäyksiä ja kommentteja – voi silti olla, että Facebook-ystävät eivät välttämättä pidä kerskuvan statuksen sävystä, vaan tykkäävät vain ollakseen kohteliaita”.

Joten seuraavan kerran kun selaat Facebookiasi ja ehkä tunnet pienen kateuden piston, muista ettei pariskunnan elämä ehkä olekaan niin täydellistä.

Lähde: Newsner

Parrat ovat olleet viime vuosina ultratrendikkäitä, eikä tämä seitsemänkuinen lapsi koskaan ole nähnyt isäänsä ilman partaa. Hänen reaktionsa kun hän näkee isänsä ajeltuna ensimmäisen kerran on valloittanut jo satojen tuhansien sydämet!

 

Lähde: Newsner

Harvat asiat ovat yhtä ärsyttäviä, kuin väärin parkkeeratut autot. Parkkipaikkoja on muutenkin vaikea löytää kaupungista. Eräs arjen sankari kuitenkin jakaa tätä hauskaa lappua väärin parkkeerattujen autojen tuulilaseihin. Ensi kerralla, kun kohtaa auton, joka vie enemmän parkkipaikkoja kuin tarvitsisi, voi hymähtää hieman.

”Annan sinulle tämän Paikka-nimisen koiran. Ajattelin, että ehkä haluaisit hänet koska tunnut pyrkivän viemään mahdollisimman paljon paikkoja. Toivon tämän auttavan.”

Bad Parking Flyer

Lähde: Bored Panda

Vilma -niminen tyttö odotti innoissaan satamaan saapuvaa rahtilaivaa. Tyttö yritti vilkuttaa laivalle, jotta sen kapteeni ymmärtäisi painaa torvea. Lopulta kapteeni taisi nähdä tytön, jonka seurauksena hän päästi torvella valtavan töräyksen.

Tyttö säikähti toden teolla ja lähti juoksemaan kohti äitiään.

Tämä katusoittaja koki unohtumattoman tilanteen, kun hän oli kadulla esiintymässä. Ihmisten sijasta paikalle asteli kissaperhe, joka jäi ihastelemaan miehen esitystä. Mies ei luonnollisesti voinut lopettaa esitystään, kun näin suloisen eläimet katselivat häntä silmät pyöreinä.