Syksy tuo tullessaan viimat ja tuiskut. Jokainen ulkona vaeltava otus, oli sitten kyseessä eläin tai ihminen, saattaa joutua tuulenpuuskan syleilemäksi. Jos hameenhelmat paljastavat pakarat, sateenvarjo kääntyy nurin tai tukka tulee silmille, kannattaa muistaa, ettet ole ainoa pöllämystyneen näköinen olio maan päällä.

Banaani, tuo jokaisen urheilijan tai välipalannälkäisen keltainen ystävä, sisältää kolmea eri sokeria eli ruokosokeria, fruktoosia ja glukoosia, jolloin se takaa siis nopean energiatason nousun. Kaksi banaania auttaa jaksamaan jopa 90 minuuttia kestävän rankan treenin. Verrattuna omenaan banaani sisältää neljä kertaa enemmän proteiinia, kaksi kertaa enemmän hiilihydraatteja, kolme kertaa enemmän fosforia, viisinkertaisen määrän A-vitamiinia ja kaksikertaisen määrän muita vitamiineja ja mineraaleja.

Eikä siinäkään vielä kaikki.

Tiesitkö, että syömällä banaania estät monia sairauksia kehossasi ja autat parantamaan mielialaasi?

1. Masennus

MINDin tekemän tutkimuksen mukaan banaani auttaa masennukseen, sillä sen sisältämä tryptofaani muuttuu kehossa serotiiniksi, joka taas rentouttaa ja saa mielen iloisemmaksi.

2. PMS

B6-vitamiini säätelee veren glukoositasoa ja näin ollen vaikuttaa mielialaan.

3. Anemia

Korkea rautapitoisuus vaikuttaa hemoglobiinitasoon ja auttaa ehkäisemään anemian aiheuttamaa väsymystä.

4. Verenpaine

Banaani sisältää paljon kaliumia, mutta erittäin vähän suolaa, joten se on erinomainen välipalavaihtoehto korkeasta verenpaineesta kärsiville.

5. Aivotoiminta

Brittitutkimus 200 oppilaalla osoitti, että banaani aamulla, välipalalla ja lounaalla kirvoitti heidän aivotoimintaansa eli teki heistä valppaampia.

6. Ummetus

Korkea kuitupitoisuus auttaa tasapainottamaan suoliston toimintaa.

7. Krapula

Banaanipirtelö hunajalla ja maidolla höystettynä auttaa nostamaan tippuneet sokeriarvot ylös, ja se rauhoittaa vatsan myllerrystä.

8. Närästys

Banaanilla on luontainen antasidinen eli vatsahappoja rauhoittava vaikutus. Kokeile siis ensi kerralla banaania, kun vatsaa polttelee.

9. Aamupahoinvointi

Banaanin mutustelu ruokailujen välissä auttaa pitämään sokeriarvot korkealla ja näin ollen se auttaa aamupahoinvointiin.

10. Hyttysten puremat

Seuraavan kerran, kun tämä pikku hyönteinen pääsee iholle, kokeile hieroa paukamaan banaanin kuoren sisäpuolta. Monet kokevat sen auttavan kutinaan.

11. Paineensietokyky

Banaanin korkea B-vitamiinitaso, sokeri ja kuidut auttavat keskittymään vaativissa töissä.

12. Vatsahaava

Ainoa hedelmä, jota voi syödä raakana ilman, että se rasittaa vatsaa. Banaani on pehmeä ja se tasapainottaa vatsahappoja.

13. Kehon lämpötilan säätely

Monessa kulttuurissa banaani nähdään viilentävänä hedelmänä, jota suositellaan erityisesti raskaana oleville naisille.

Carlos Guevara on 16-vuotias nuori mies, joka halusi toteuttaa unelmansa. Carlos kärsii touretten oireyhtymästä, joka aiheuttaa äkillisiä ja nopeita nykäyksiä, liikkeitä sekä ääntelyä jota ei voi hallita. Usein tästä kärsivät eivät uskalla lähteä toteuttamaan haaveitaan ja unelmiaan huonon itsetuntonsa ja pelon takia.

Carlos halusi jatkaa elämäänsä syndroomasta huolimatta, ja lähteä toteuttamaan unelmaansa, eli laulamista. Hän osallistui X Factor ohjelmaan suuren tukiverkoston rohkaisemana.

Yleisö oli haltioissaan ja myös tuomaristo rakastui Carlosin laulun lisäksi myös hänen nöyrään ja herkkään luonteenseensa.

Nykyään yhä useampi ihminen asentaa asuntoonsa ja pihallensa valvontakameran varkaiden varalta. Kameran videokuva helpottaa poliisin työtä, ja se on hyvä todiste varkaudesta tai ilkivallasta.

Pariskunnan asuntoon oltiin murtauduttu jo kahdesti, ja nyt he halusivat saada roiston kiinni. He asensivat valvontakameroita asuntoonsa, jotta he saisivat tietää kuka asunnossa käy.

Pian kolmas ryöstökeikka tulikin, ja varas jäi kiinni kameralle. Videopätkällä näkyy kuinka hän kömpii pienen pienestä ikkunasta sisään asuntoon. Pariskunta vei videon poliisille, ja pian varas saatiin kiinni ja hän tunnusti tekonsa.

Mies teki hauskan ja pokkaa vaativan pilan. Hän halusi naurattaa julkisella paikalla olevia ihmisiä ja nolata itsensä täydellisesti.

Mies latasi musiikkisoittimeensa biisejä, joita kuuntelee teini-iässä olevat tytöt. Hän laittoi julkisella paikalla kuulokkeet korviinsa ja pisti musiikin soimaan, mutta hupsista – kuulokkeet eivät olleetkaan kunnolla kiinni!

Vieraiden ihmisten silmissä tämä näytti siltä, että mies oli täysin vahingossa soittanut musiikkia koko kansalle. Kyseessähän oli siis aivan normaali moka jota sattuu kaikille, mutta millaisia ilmeitä se saa aikaiseksi, kun kaiuttimista kuuluu pelkkää teinityttöpopitusta?

Evästevalinnat