Etelä-Suomessa lumesta tai jäästä ei ole saatu pahemmin nauttia. Jotkin sääennustajat ovat jopa uhanneet, että terminen talvi ei tule tänä vuonna ollenkaan Etelä-Suomeen. Terminen talvi tarkoittaa sitä, että viikon ajan lämpötila on keskimäärin alle 0°C -asteen.

Joka tapauksessa Kiinassa järjestettiin upea jääfestivaali, jossa oli rakennettu mitä upeimpia rakennelmia käyttäen hyödyksi vain jäätä, lunta ja valoja.

Kuvat: All Over Press

San Miguel nimellä tunnettu tulivuori purkautui El Salvadorissa hirvittävällä voimalla. Lähellä asuvat kyläläiset kuulivat voimakkaan pamauksen eilen kello 10:30 paikalliseen aikaan, jonka seurauksena tuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan 3 kilometrin säteellä tulivuoresta. Purkauksen jälkeen maahan levinnyt tuhka on tuhonnut valtavan määrän ihmisten viljelysmaata, jonka seurauksena alue tulee tarvitsemaan tukea myös ulkomailta.

El Salvadorissa on tällä hetkellä 23 aktiivista tulivuorta, joista San Miguel on aktiivisin. Kyseinen tulivuori on nimittäin purkautunut 26 kertaa viimeisen 500 vuoden aikana.

Tässä viisi kuvaa, joissa luonto näytti jälleen voimansa:

Kuvat: All Over Press / EPA

Urheilutapahtumat, festivaalit, työnteko, suru, pelko ja katastrofit kuvastavat vuotta 2013. Vuosi sisältää paljon vihaa, sotia, kapinoita. Luonnontuhot ovat pistäneet monen kodit pirstaleiksi. Elämän epäreiluus heijastuu liiankin monesta valokuvasta. Mutta silti osa kuvista paljastaa, että kaiken surun keskellä hohtaa ihmisyyden tärkein kyky – se on usko valoisampaan tulevaisuuteen.

1. Aseistautunut sotilas matkustaa skootterin kyydissä juuri vapautetussa Diabalyn kaupungissa Malissa.

All Over Press / Nic Bothma

2. Tulipalo tuhosi bangladeshilaisen ompelimon. Ainakin seitsemän työntekijää kuoli ja useita loukkaantui.

All Over Press / Abir Abdullah

3. Norjalainen mäkihyppääjä Anders Bardal lentää V-tyylillä. Anders on voittanut muun muassa normaalimäen maailmanmestaruuden hiihdon MM-kisoissa 2013.

All Over Press / Barbara Gindl

4. Baltimore Ravensin Torrey Smith  ja San Francisco 49ersin Chris Culliver taistelevat pallosta Super Bowl -ottelussa.

All Over Press / John G. Mabanglo

5. Intian Bhopalissa kongressin henkilökunta osoittaa mieltään, kun kahdeksanvuotias tyttö löytyi murhattuna ja raiskattuna Intian kotimaan ministerin asuinalueelta.

All Over Press / Sanjeev Gupta

6. Syyrialainen vapautustaistelija heittää kotitekoisen savupommin peittääkseen näkyvyyden sotilailta.

All Over Press / Maysun

7. Malli osallistuu Pariisin muotiviikkojen harjoituksiin.

All Over Press / Guillaume Horcajuelo

8. Suru valtaa salin, kun Egyptin verilöylyssä kuolleiden ruumisarkut tuodaan joukkohautajaisiin.

All Over Press / Khaled Elfiqi

9. Mielenosoittajat kapinoivat Pariisissa samaa sukupuolta koskevaa avioliittolakia vastaan.

All Over Press / Etienne Laurent

10. Ri Chenfu istuu maanjäristyksessä tuhoutuneen kotinsa ulkopuolella Kiinassa Sichuanin provinssissa. Järistys tappoi yli 200 ihmistä ja lähes 7000 loukkaantui.

All Over Press / Hwee Young

11. Aamun sarastus paljastaa Mooreen Oklahomaan toukokuussa iskeneen tornadon tuhot.

All Over Press / Ed Zurga

12. Egyptin verisessä vallankaappauksessa vahingoittunutta miestä nostetaan ambulanssiin.

All Over Press / STR

13. Sotilaspoliisit yrittävät hajottaa Sao Paolossa Brasiliassa opiskelijajoukkoa, joka osoittaa mieltään julkisen liikenteen lipunhintojen nousun takia.

All Over Press / Sebastiao Moreira

14. Venäläinen taitouimari kilpailee tiiminsä kanssa Espanjassa maailmanmestaruudesta.

All Over Press / Alberto Estevez

15. Mies kävelee palaneen moskeijan raunioissa Egyptin vallankaappauksen jälkeen.

All Over Press / Ahmed Hayman

16. Filippiineillä yhteydenotto hallituksen joukkojen ja muslimien välillä on jatkunut jo neljä päivää. Palomies heittää viilentävää vettä päällensä taistellessaan tulta ja tuhoja vastaan.

All Over Press / Dennis M. Sabangan

17. Pariskunta poseeraa turvapuvut ja -maskit yllään Fukushiman ydinvoimaonnettomuuden autioittamalla alueella. He toivovat pääsevänsä vielä joskus takaisin kotiinsa, mutta tällä hetkellä he saavat viettää siellä ainoastaan kaksi tuntia kerrallaan säteilyn takia.

All Over Press / Franck Robichon

18. Viisikuukautista irakilaista Yusefia valmistellaan kiireesti sydänleikkaukseen kansainvälisellä humanitaarisella ’Save’s a Child’s Heart’ -klinikalla.

All Over Press / Jim Hollander

19. Ompelijat työssään Indonesiassa. Kangas- ja ompelimotehdas työllistää 16 000 ihmistä ja valmistaa 29 maahan sotilaspukuja.

All Over Press / Mast Irham

20. Nuoret pojat kurkkaavat turvakilpiensä ikkunoista armeija- ja itsepuolustusleirillä Pekingissä Kiinassa.

All Over Press / Diego Azubel

21. Saint Louisissa Missourissa sijaitsevalla hautausmaalla seisoo marmoripatsaita 1900-luvulla henkien karkottamiseen erikoistuneen papin toimesta. Yksikään manausrituaaleihin osallistuneista papeista ei ole enää elossa, mutta heidän päiväkirjansa paljastavat, miten he esimerkiksi joutuivat pitämään kolmen ison miehen voimin kiinni ihmistä, joka alkoi täristä ja heilua manauksen yhteydessä.

All Over Press / Jim Lo Scalzo

22. Nuori orankiuros Atlas poseeraa Borneon kansallispuistossa Indonesiassa. Atlas on syntynyt luonnossa eikä sitä ole koskaan pidetty vangittuna toisin kuin Atlaksen äitiä. Orangit ovat erittäin uhanalainen eläinlaji, jonka pahin uhka on metsien kaataminen asutuksen ja palmuöljyn takia.

All Over Press / Barbara Walton

23. Jälleenmyyjät matkustavat bussin katolla Intiassa ostettuaan kutomosta mekkokankaita. Kutomotyöntekijöiden palkka on vain 150 euroa kuukaudessa.

All Over Press / Piyal Adhikary

24. Kaksi musliminaista istuu sotilaiden vartioiman rajan lähellä Kairossa. Egyptin vallankaappauksessa kuoli yli 50 ihmistä ja yli 300 loukkaantui vakavasti.

All Over Press / Khaled Elfiqi

25. Lapset opettelevat tanssiliikkeitä Alexandran kunnassa Johannesburgissa. Huolimatta siitä, että tämä alue on Etelä-Afrikan köyhin, se on samalla myös yksi energisimmistä, eloisimmista ja värikkäimmistä paikoista.

All Over Press / Kim Ludbrook

26. Nainen kahlaa vedessä ja kerää viljelmiltään päivässä 1500 lotus- eli maitekukkaa, jotka hän myy thaimaalaisille jälleenmyyjille.

All Over Press / Barbara Walton

27. Filippiiniläiset ryntäävät kaupan edessä Haiyan-hirmumyrskyn tuhotessa kaupunkia.

All Over Press / Francis R. Malasig

28. Tuhannet juhlijat saavat päällensä värisuihkuja Cape Townin ensimmäisissä Holi One Color -festivaaleilla, jossa toivotetaan kevät tervetulleeksi, tanssitaan, nautitaan esityksistä ja musiikista.

All Over Press / Kim Ludbrook

29. Venezuelalainen nainen rukoilee presidentti Hugo Chavezin parantumisen puolesta kaksipäiväisessä seremoniassa Caracasin kaupungissa.

All Over Press / David Fernandez

30. Ugandalainen kolmevuotias James Kawuka istuu kotimajansa ulkopuolella. Sisällä majassa hääräävät pojan äiti ja veli, joilla molemmilla on HIV. Jamesin isä kuoli AIDSiin.

All Over Press / Cristina Vazquez

Kiinassa Shengzhou nimisessä kylässä 11-vuotias poika nimeltä He Zili kävelee paljain jaloin, ilman housuja ja kantaa rautaketjua oikeassa nilkassaan.  Poika on kehitysvammainen ja tarvitsee isän mukaan paljon valvomista ja huolenpitoa.

Kaikki alkoi siitä, kun He Zili käyttäytyi agressiivisesti muita ihmisiä kohtaan ollessaan 4-vuotias. Perheellä ei kuitenkaan ollut varaa ostaa pojalle lääkkeitä, jotka rauhottaisivat häntä. Tämän seurauksena pojan isä päätti ostaa rautaketjun ja sitoa hänet kiinni taloon, jotta muut kylän asukkaat eivät häiriintyisi pojan käytöksestä.

Nuorukaisen äiti kuoli huhtikuussa, joten ajat ovat olleet erittäin vaikeita. Isä tienaa elantonsa keräämällä roskia pois kaduilta. Pojan isoisä on myös sairas, joten hän ei pysty huolehtimaan pojasta, ellei tämä ole kiinni rautaketjuissa.

Kuvat: All Over Press / Barcroft Media

Naurun sanotaan olevan paras lääke, kun mieli on alhaalla tai keho jumissa. Myös tutkijat ovat todistaneet naurulla olevan parantavia vaikutuksia. Tästä syystä Amerikassa asuva mies päätti ryhtyä toteuttamaan valtavaa valokuvausprojektia auttaakseen rakasta vaimoaan.

Tässä näet Bobin ja Lindan tarinan, jota ei sanoin pysty selittämään:

Koska Bob haluaa auttaa syöpää sairastavaa vaimoaan kaikin keinoin, hän keksi loistavan idean.

Kuva: Youtube / thetutuproject.com

Bob on kiertänyt ympäri Amerikkaa ottaen valokuvia itsestään pinkissä balettihameessa. Syynä tähän on se, että vaimo voisi nauraa miehensä kuville ollessaan rankoissa syöpähoidoissa.

Kuva: Youtube / thetutuproject.com

Bobin vaimo Linda sanoo nauravansa aina miehensä kuville. Nauru sivuuttaa kivun ainakin hetkeksi, minkä takia naisella on helpompi olla.

Kuva: Youtube / thetutuproject.com

Tällaista suhdetta voisi kutsua aidosti tosirakkaudeksi.

Kuva: Youtube / thetutuproject.com