Kuunpimennys on tilanne, jossa maa, aurinko ja kuu ovat samassa linjassa suhteessa toisiinsa. Pisimmät aallonpituudet eli punaiset ja oranssit valonsäteet jatkavat matkaansa ilmakehän läpi kuuhun asti. Tämän vuoksi kuu näyttää pimennyksen aikana punertavalta.

Tänään varhain aamulla Suomessa tapahtunut kuunpimennys on ollut kiintoisa puheenaihe koko päivän ajan. Osa aamuvirkuista jopa heräsi aamulla nähdäkseen tämän luonnonilmiön. Tässä koosteessa on kuvia superkuun pimennyksestä eri puolilta maailmaa.

Lähde

Lähde

Lähde


Lähde


Lähde


Lähde

Ja sitten Suomi…


Lähde


Lähde

”Vau! Kattokaa, nyt se näkyy!”


Lähde

Kanadasta kotoisin oleva Claudie Duvreuil on näppärä käsistään. Naisen Collections Dubreuil -niminen yritys rakentaa taloja kierrätettävästä materiaalista. Tässä jutussa pääset tutustumaan, kuinka nainen rakentaa talon alusta loppuun käyttäen tavallisesta poikkeavia materiaaleja.

Kuvassa esiteltävä talo on Claudien oma.

Aluksi Claudie osti kontin.

Sen jälkeen konttien seiniin tehtiin paikat ikkunoille ja oville.

Kuukausien työn jälkeen perustukset ja talon runko olivat valmiina.

Sen jälkeen kontit uudistettiin, mutta odottapas, kun pääset kurkkaamaan talon sisäpuolelle.

Valkoinen maali ja suuret ikkunat ovat tehneet entisistä konteista valoisia huoneita.

Seinät on pääosin päällystetty tiilillä ja laudoilla.

Portaat johtavat toiseen kerrokseen, jossa on makuuhuone.

Keittiö on myös tuliterässä kunnossa ja siellä on kaikki, mistä innokas ruoanlaittaja voi vain haaveilla.

Keittiön vieressä on suuri ja valoisa ruokailutila.

Tässä kuva kylpyhuoneesta.

Ylimmässä kerroksessa on kylpyhuoneen ja makuuhuoneen lisäksi myös upea terassi.

Lämpimän kylvyn jälkeen Claudie pääsee ulos vilvoittelemaan.

Kellarissa naisella on oma etätoimisto.

Upeaa jälkeä! Claudien sisukkuus osoittaa, että luovuudella ja kärsivällisyydellä voi saada aikaa upeita asioita.

Kuvat: collectionsdubreuil.com

Tässä on tosi helppo ja hauska vinkki, jonka avulla voit koristaa kotia tai pihaa näin syksyllä. Erityisen hyvin tämä sopii tietysti lokakuun lopussa vietettävään halloweeniin.

Tarvitsevat vain kurpitsan, ruuvimeisselin, narua ja taskulampun. Ruuvimeisselillä tökitään kurpitsaan reikiä ja narulla sidotaan ”lamppu” kattoon tai puunoksaan. Lopuksi sisälle heitetään taskulamppu ja hieno koriste on valmis.

Myrskyn jälkeen, kun pilvet väistyvät hieman syrjään ja aurinko pääsee pilkahtamaan, ilmestyy taivaalle usein sateenkaari. Nämä kaksi kuvaa perustuu siihen ajatukseen. Siihen, että vaikeiden aikojen jälkeen elämään tulee vielä jotain kaunista.

Kaksi valokuvaajaa Natalia Karpovovy ja Elena Gannenko kuvasivat odottavia äitejä. Ideana värikkäissä kuvissa on sateenkaarivauvat eli sellaiset lapset, jotka syntyvät perheeseen, joka on kokenut kohtukuoleman, keskenmenon tai lapsen menetyksen.

Kuvien tarkoitus on antaa toivoa äideille, jotka ovat joutuneet käymään läpi jotain niin raskasta ja vaikeaa.

Via Bored Panda

Lähde: Facebook

Tämä niksi on helppo toteuttaa. Tarvitset vain valkoista kristalli-kissanhiekkaa ja sukan. Kissanhiekka imee kosteutta itseensä paremmin kuin mikään, ja se on hajutonta. Tunge vanha, mutta ehjä sukka täyteen hiekkaa ja aseta se autoon. Varmuuden vuoksi voit laittaa vielä toisen sukan siihen päälle vahvistamaan hiekkaköntsää, jotta se ei vaan leviä autoon. Ja homma on siinä.