Kolme lontoolaista nuorukaista ovat keksineet kondomin, joka vaihtaa väriä joutuessaan kosketuksiin sukupuolitaudin kanssa. 13-vuotias Muaz Nawaz ja 14-vuotiaat Daanyaal Ali ja Chirag Shah esittelivät keksintönsä TeenTech Awards -tapahtumassa, jossa S.T.EYE-nimeä kantava kondomi voitti pääpalkinnon terveyteen liittyvässä kategoriassa.

Kondomi tunnistaa kaikki yleisimmät sukupuolitaudit. Vihreä väri viestittää klamydiasta, keltainen herpeksestä, violetti kondyloomasta ja sininen kupasta. Toivottavasti tämä uutuuskondomi tullaan näkemään markkinoilla lähitulevaisuudessa.

 

Lähde

Lähde

Lähde: TeenTech Awards

Tuolinjalat naarmuttavat helposti lattiaa, ja siksi ne on hyvä suojata jollakin pehmeällä. Tyypillisin tapa on iskeä jalan pohjaan tarrapehmuste, mutta tässä on paljon suloisempi vaihtoehto.

Japanissa myydään hauskoja sukkia, jotka näyttävät kissantassuilta ja jotka on tarkoitus laittaa tuolinjalkoihin. Huonekalu näyttää siltä kuin sillä olisi ihan oikeasti jalat. Tosi suloisia!

Näitä ei harmi kyllä saa tilattua Suomeen, mutta käsistään näppärä tekee tämmöiset nopeasti. Idea on loistava ja tassut suloisia.

Lähde: Toyo Case / Tokyo Otaku Mode
Via Bored Panda

Moni vanhus kokee yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Tämä johtaa helposti masennukseen ja väsymiseen sekä henkisellä että fyysisellä tasolla.

Moni lapsi taas ei välttämättä ymmärrä ikääntymistä, sillä omat vanhemmat eivät vielä harmaannu ja isovanhempiakin näkee harvoin.

Tähän pulmaan on keksitty erinomainen ja tärkeä ratkaisu. Seattlen vanhainkodin yhteyteen avattiin nimittäin päiväkoti, jotta lapset ja vanhukset voivat viettää aikaa yhdessä.

Tämä video kertoo tunnelmasta kaiken. Enempää sanoja ei tarvita.

 

Tästä löydät näppäriä vinkkejä, miten voit hyödyntää vanhoja puulavoja. Toisilta niitä löytyy omalta takapihalta, mutta jos ei, niin monilla kaupoilla saattaa lojua ylimääräisiä käyttämättömiä puulavoja varastossaan.

Puutarhaa ja kuistia voi helposti koristaa lavoista tehdyillä sohvilla ja kukka- ja yrttitelineillä. Lisäksi lavasta voi tehdä vaikkapa pyörätelineen tai koiranpedin.

Ei muuta kuin nikkaroimaan!

1.

Lähde

2.

Lähde

3.

Lähde

4.

Lähde

5.

Lähde

6.

Lähde

7.

Lähde

8.

Lähde

9.

Lähde

10.

Lähde

11.

Lähde

12.

Lähde

13.

Lähde

14.

Lähde

15.

Lähde

16.

Lähde

17.

Lähde

18.

Lähde

19.

Lähde

20.

Lähde

21.

Lähde

22.

Lähde

23.

Lähde

24.

Lähde

25.

Lähde

26.

Lähde

27.

Lähde

Osaatko ratkaista nämä kaksi aivopähkinää? Kiinassa ala-astelaiset ratkaisivat molemmat tehtävät keskimäärin 20 sekunnissa, mutta aikuisille nämä ovat yllättävän haastavia. Tämä ei ole rakettitiedettä, vaan yksinkertainen ajattelu ja järkevä logiikka auttavat ratkaisemaan kyseiset tehtävät. Ratkaisut löydät artikkelin lopusta.

Tehtävä 1: Mikä numero parkissa olevan auton alla piilee?

Lähde

Tehtävä 2: Kumpaan suuntaan bussi menee? Vasemmalle (A) vai oikealle (B)?

Lähde

Vastaukset:

Tehtävä 1: Auton alla piilee numero 87. Jos kuvan kääntää ympäri, ratkaisu on helppo keksiä. Numerot kuuluu lukea siis toisesta suunnasta, jolloin parkkipaikkojen numerot olisivat oikealta luettuna 86, 87, 88, 89, 90 ja 91.

Tehtävä 2: Bussi menee suuntaan A. Bussin kyljessä ei näytä olevan ovea, joten sen on pakko olla toisella puolella.

Evästevalinnat