Hollannissa toimii  Ambulance Wens niminen organisaatio, jonka 200 vapaaehtoistyöntekijää (sairaanhoitajia ja lääkäreitä) toteuttaa kuolemansairaiden ihmisten viimeisiä toiveita ja haaveita. Tarkoituksena on viedä potilas käymään sellaisessa paikassa, jonne hän vielä kerran haluaisi päästä.

Tässä muutaman tarina.

Hän halusi vielä kerran päästä käymään eläintarhassa.

Lähde

Tämä herra toivoi pääsevänsä katsomaan lentokoneita.

Lähde

Hän halusi juhlia syntymäpäiviään kotona.

Lähde

Hän toivoi näkevänsä vielä suosikkilomakohteensa Toscanassa.

Lähde

Hän pääsi katsomaan jalkapallopeliä Feijenoord-stadionille.

Lähde

Hän toivoi näkevänsä Kinderdijk-kylän vanhat myllyt.

Lähde

Hänen toiveensa oli vierailla kansallismuseossa Amsterdamissa.

Lähde

Äiti halusi päästä sairaan poikansa luokse vielä kerran.

Lähde

Lähde: Twitter @StAmbulancewens

Oli kylmä pakkasyö Minnesotassa, kun Clayton niminen roskakuski teki hirvittävän löydön syrjäisellä kaatopaikalla. Jäteastia oli sytytetty tuleen, ja liekkien keskeltä kuului sydäntäsärkevä koiranpennun itku. Clayton ei aikaillut, vaan pelasti viisi kuukautta vanhan koiranpennun liekkien keskeltä. Hän poltti kätensä ja hiuksensa pelastaessaan koiraa, mutta hän ei valittanut. Tärkeintä oli saada tuskissaan oleva koira turvaan.

Koira oli palanut pahasti, ja se tärisi pelosta ja kivusta. Clayton kiidätti loukkaantuneen pennun lähimpään eläinlääkäriin. Siellä koira vietiin heti ensiapuun.

Kukaan ei tiedä, miksi joku oli halunnut pahaa koiralle. Pääasia kuitenkin oli, että koira pääsi välittävien ihmisten luo. Koira vietiin hoitolaitokseen parantumaan. Siellä se sai nimekseen Phoenix, eli feenikslintu. Egyptin mytologiassa sekä siitä johdetuissa taruissa tämä pyhä tulilintu syntyi uudestaan omasta tuhkastaan. Tälle rohkealle pienelle pennulle nimi on melko sopiva.

Phoenix-koiran iho oli pahasti palanut.

Sen turkki jouduttiin ajelemaan lähes kokonaan pois, jotta sen palovammoja pystyttiin hoitamaan.

Koira oli selvästi myös alipainoinen.

Kaikesta huolimatta koira pysyi vahvana. Se tiesi itsekin, että sen pitää toipua.

Paranemisprosessi on ollut pitkä ja raskas, mutta palkitseva. Paljon on vielä edessä, mutta pahin on onneksi jo takanapäin.

Vaikka koira onkin toipunut hyvin fyysisistä vammoista, on sille silti saattanut jäädä traumat tapahtuneesta. Tärkeintä onkin, että Phoenix saa sellaisen kodin, missä se tuntee olevansa turvassa. Phoenixin tarina on koskettanut monia, ja kymmeniä adoptiohakemuksia on sadellut hoitolaitokselle. Ensin koiran pitää kuitenkin olla täysin kunnossa, ennen kuin sopivaa kotia voidaan alkaa etsiä.

Lähde: littlethings.comactvrescue.org

Nainen havahtui aamulla outoon näkyyn lumihangessa. Pieni vaalea kissa makasi lumen seassa liikkumatta. Nainen oli aivan varma, että kissa oli menehtynyt.

Vaan eipä ollut. Kissa nimittäin hengitti, uskomatonta kyllä. Nainen kiidätti sen välittömästi lähimpään eläinlääkääriin. Siellä todettiin, että kissa kärsii hypotermiasta, ja sen tila oli kriittinen. Kissan ruumiinlämpö oli todella alhainen. Eläinlääkärit olivat huolissaan kissasta, sillä se oli vasta pentu, eikä sillä välttämättä ollut tarpeeksi voimia selviytyä.

Kaikkien onneksi kissa kuitenkin heräsi, ja sen ruumiinlämpö alkoi nousta pikkuhiljaa. Se sai ruokaa ja sitä lämmiteltiin kaikin mahdollisin tavoin. Henkilökunta nimesi sen Elsaksi, joka tulee elokuvasta Frozen. Myöhemmin Elsalle voidaan etsiä loppuelämän koti.

Toisessa maailmansodassa 20-vuotiaana taistellut Bill Moore on nyt jo 90-vuotias. Hän ei olisi ikinä uskonut, että vanha rakkauskirje vuodelta 1945 löytäisi hänen luokseen.

Kirje löytyi vanhan vinyylilevyn kannen sisältä. Levy taas oli ollut myynnissä divarissa, josta kirjeen löytäjä levyn osti.

Parikymppinen Bill oli kirjoittanut kirjeen nuorelle naiselle nimeltä Bernadean Gibsonin, johon hän rakastui silmittömästi heti, ja josta tuli hänen vaimonsa 63 vuodeksi. Nyt Bill lukee jälleen kirjettä eikä pysty välttymään kyyneliltä.

 

Nainen halusi yllättää miehensä ihanalla tavalla heidän 7-vuotishääpäivänsä kunniaksi. Hän halusi viedä miehensä hetkeksi takaisin siihen päivään, kun pari asteli vastarakastuneina alttarille.

Kun mies saapuu kotiin, hän näkee heti ensimmäisenä kauniin vaimonsa pukeutuneena häämekkoon, jota hän käytti viimeksi 7 vuotta sitten. Molemmat tirauttavat muutaman onnenkyyneleen muistojen tullessa mieleen ja tanssivat yhdessä heidän lempikappaleensa mukana.