Kun maitotuotantoon suunniteltu Fawn-vasikka syntyi, se tippui kovalle betonille ja rikkoi etujalkansa. Meijerin pitäjä antoi Fawnin onneksi pois sen lopettamisen sijaan. Mutta lehmän kasvettua isommaksi, sen jalat eivät jaksaneet kantaa enää.

Fawn vietiin eläinlääkäriin. Woodstock Farm Animal Sanctuaryn hoitajat, jotka halusivat auttaa Fawnia, pelkäsivät, ettei mitään ollut enää tehtävissä.

Mutta eläinlääkäri päätti kuitenkin yrittää. Onneksi, sillä tuo ihana ja lempeä lehmä sai leikkauksen myötä kyvyn taas kävellä. Harvoin näkeekään näin onnellista lehmää.

Amerikkalainen valokuvaaja David Jay on kuvannut The SCAR -projektissaan 18-35-vuotiaita rintasyöpää sairastaneita naisia, joilta on hoitotoimenpiteenä poistettu joko koko rinta tai osa siitä.

Rinnan tai rintojen poistaminen vaikuttaa naisen identiteettiin, seksuaalisuuteen, omakuvaan, feminiinisyyteen. Projektin tarkoitus on lisätä tietoa rintasyövästä ja rohkaista syövästä selvinneitä naisia löytämään jälleen oman kehonsa kauneus ja ainutlaatuisuus – arvista huolimatta.

Noin joka kahdeksas nainen sairastuu rintasyöpään.

Tarkkoja syitä syövän alkamiselle ei tiedetä. Suomessa todettiin vuonna 2011 lähemmäs 5000 uutta rintasyöpätapausta. Riski sairastua kasvaa ikävuoden 25 jälkeen. Miehillä rintasyöpä on harvinaisempi; Suomessa tapauksia todetaan noin 17 vuodessa.

Suomessa lähemmäs 90 % syöpään sairastuneista on elossa vielä viiden vuoden jälkeen sairauden toteamisesta. Mitä nopeammin syöpä huomataan, sitä paremmat mahdollisuudet siitä on selvitä.

Kuvaajan projektia voi seurata osoitteissa:

http://www.thescarproject.org

www.facebook.com/The-SCAR-Project

Rattijuopumusta tapahtuu päivittäin. Sitä tapahtuu nyt, ja sitä tulee tapahtumaan myös myöhemmin. Ikävä kyllä humalassa ajamista ei koskaan pystytä lopettamaan kokonaan, mutta toivottavasti sitä saataisiin ainakin vähennettyä. Mitä humalaisen päässä liikkuu, kun hän hyppää rattiin? Usein ajatukset ovat ”ei minulle mitään tapahdu”. Suurimmassa osassa tapauksista ei tapahdukaan. Usein uhri on joku toinen.

Tällä videolla puhuu parikymppisen naisen isä. Sairaalan vuoteella makaava Kelly niminen nainen on maannut siinä jo pitkän aikaa. Rattijuoppo ajoi hänen päälleen. Hän ei pysty puhumaan, liikkuumaan tai muutenkaan reagoida mihinkään törmäyksessä aiheutuneen aivovamman vuoksi. Kellyn ja hänen perheensä elämä on pilalla jonkun toisen ihmisen tyhmyyden ja itsekkyyden takia.

Kelly makasi sairaalassa lähes vuoden, kunnes hän menehtyi vammoihinsa. Perheelle on kerääntynyt yli 6 miljoonan dollarin edestä sairaalalaskuja, joita he eivät koskaan pysty maksamaan.

Muista – älä aja päihtyneenä.

7-vuotias Evan-poika halusi tallentaa joulupukin vierailun kameralleen. Hän päätti jättää kameran kuvaamaan yöksi siihen kohtaan, mihin pukki tuo aina lahjat. Tälläkin kertaa lahjat olivat ilmestyneet siihen samaiseen paikkaan, ja Evanilla oli ehkä todistusmateriaalia siitä, että joulupukki tosiaankin on olemassa.

Evan kutsui koko perheensä katsomaan videota, jonka kamera oli kuvannut yöllä. Hän itsekin katsoo videota ihan ensimmäistä kertaa. Pojan onnellisuutta ei voi sanoin kuvailla, kun hän näkee joulupukin ilmestyvän heidän olohuoneeseensa. Joulupukki tosiaankin on olemassa.

Kiitos kuuluu pojan perheenjäsenille, jotka kuvasivat videon salaa yöllä. Mutta ei kerrota sitä Evanille – ainakaan ihan vielä.

Mies halusi tietää, mitä hänen koiransa puuhailee päivät pitkät, kun hän itse ei ole kotona. Hän laittoi koiransa kaulapantaan kiinni GoPro-kameran, joka tallentaa videolle koiran puuhastelut. Mies ei kuitenkaan osannut odottaa, mitä videolta todellisuudessa paljastuisi.

Riehumisen ja rellestämisen sijaan koira vain itki omistajansa perään, joka oli jättänyt tämän taas yksin. Mies sanoo, että tämä mursi hänen sydämensä. ”En todellakaan odottanut mitään tällaista. Videon katsottuani minä vain halasin koiraani ja lupasin, etten jättäisi sitä enää koskaan.”