Venäjällä liikenne ei ole aivan yhtä turvallista, kuin esimerkiksi Suomessa. Venäjän liikenteessä käytetään myös kojelautakameroita, jotta kolareiden syitä voidaan myöhemmin selvitellä.

Tälläisia tilanteita ei kuitenkaan edes Venäjällä näe kovinkaan usein.


Monet maat eivät tahdo paljastaa kaikkea kulttuuristaan, mutta nyt rakas naapurimaamme Ruotsi on tehnyt niin.
Ruotsalaiset tekivät videon, jossa he esittelevät itsensä muille maille 3 minuutissa. Video näytettiin jo muun muassa Euroviisuissa ja se sai erittäin lämpimän vastaanoton.

Tulisiko Suomenkin tehdä oma “Finnishness” video?


Yleensä kiipeilijät saavuttavat päämääränsä ilman suurempia ongelmia. Videon mies sai kuitenkin kokea kauhun hetkiä, kun hänen otteensa lipesi ja hän alkoi tippumaan rinnettä alas kovalla vauhdilla.

Onneksi vauhti kuitenkin pysähtyi ja mies selvisi ilman suurempia ruhjeita.


Tornadot tuhoavat jopa tuhansia taloja vuosittain ja joskus myös ihmisiä jää tornadon uhreiksi. Tämä perhe oli onneksi kerennyt suojaan kellariin ennen tornadon iskua, mutta talo oli kuitenkin aivan maantasalla.


Tornado on yleensä pienellä alalla liikkuva voimakas pyörremyrsky, joka näyttää suppilonmuotoiselta pilveltä. “Tornado” sana tulee espanjan ja portugalin kielisestä sanasta “tornar”, joka tarkoittaa kääntymistä tai pyörähtelyä.

Tornadon halkaisija on yleensä noin 50-200 metriä ja sen elinikä vaihtelee muutamista minuuteista jopa tunteihin. Eilen New Castlessa riehunut tornado oli erittäin voimakas ja vaarallinen tornado, joka myöhemmin päivällä yltyi f4 asteikon tornadoksi.