Tim Doner on 17-vuotias yhdysvaltalainen nuori, jolla on harvinainen kyky oppia kieliä. Doner puhuu yli 20 kieltä sujuvasti kuten venäjää, hindiä, hepreaa ja paljon muuta. Hän aloitti kielten opiskelun kolmetoista vuotiaana, jolloin hän oppi heprean täydellisesti ja jatkoi siitä muihin kieliin. Ei siis mikään ihan tavallinen teinipoika.

Tällä nuorukaisella ei tule varmasti olemaan vaikeuksia työnhaussa.

 

Kaksi päivää sitten Vimeo-videopalveluun ilmestyi jotain hämmästyttävää. Tom Gaasedelen julkaisi nimittäin taidoistaan sellaisen klipin, joka nostaa hänet kavereineen vähintäänkin Jonglööri-Jumaliksi. Videon viihdyttävyyttä lisää myös se, että tässä on osattu ottaa huumori mukaan tekemisen riemuun.

Kaverit heittelevät keiloja ja renkaita ensinnäkin aivan käsittämättömiä määriä ja sitten vielä ihan ristiinrastiin. Kaikin puolin erittäin hypnoottinen kokemus katsojalle.

Pastori Lee Jong-rak Etelä-Koreasta on keksinyt pelastuksen hylätyille vauvoille.

Koreassa, niinkuin muuallakin maailmassa, syntyy surullisen paljon ei-toivottuja lapsia. Lapsia, jotka ovat vahinkoja, eikä niitä haluta pitää. Vauvoja löydetään usein kylmiltä teiltä ja roskapöntöistä, suurimmaksi osaksi kuolleina.

Lee halusi auttaa näitä pieniä ja viattomia lapsia. Yhden ihmisen on hankala lähteä vaikuttamaan siihen, ettei vauvoja hylättäisi. Hän päätti keksiä jotain muuta. Paikan, mihin lapset voi antaa turvaan.

Ei-toivotun vauvan voi laittaa The Drop Box -laatikkoon, josta hyväsydäminen pastori noutaa hänet. Sisällä on pehmeä huopa ja palohälytin. Laatikko on myös hyvin lämmitetty vauvaa varten.

Pastori kertoo, että halusi luoda laatikon, jotta vauvat hylättäisiin sinne mielummin kuin kadulle kuolemaan.

Hän antaa lapsille turvapaikan, mitä he voivat kutsua kodiksi. Hän pelastaa lapset kuolemalta, ja antaa jokaiselle mahdollisuuden hyvään elämään.

 

 

Kiinalainen nainen näyttää videolla, kuinka siirapista voi tehdä kaunista taidetta. Nainen on niin näppärä, että hän taiteilee kuumasta massasta vajaassa minuutissa lintuja, perhosia ja muita kuvioita.

Sokeriset taideteokset ovat niin hyvännäköisiä, ettei niitä varmasti raaskisi edes syödä.

Maapallomme on täynnä kukoistavia keskuksia missä elämä suorastaan sykkii. Kauniilta planeetaltamme löytyy kuitenkin myös paikkoja, jotka ihminen on hylännyt ja joista luonto on ottanut vallan.

Tunnel of Love, Ukraina

littlerocknrollqueen

Ukrainan Klevanissa sijaitseva tunneli on peittynyt tunnelmallisesti puiden oksista. Kuvankaunis tunneli onkin nimetty ”rakkauden tunneliksi” ja se houkuttelee vuosittain paikalle tuhansia rakastuneita pariskuntia.

Christ of the Abyss, Italia

Christ of the Abyss

Vedenalaisesta maailmasta löytyy vaikka mitä kaunista. Tämä 2,5m pitkä patsas, Christ of the Abyss, seisoo jykevästi San Fruttuoso:n lahdessa viidentoista metrin syvyydessä ja se onkin yksi maailman suosituimmista vedenalaisisista nähtävyyksistä.

Kolmanskop, Namibia

Kolmanskop Namibia

Namibian aavikolla sijaitsee haavekaupungiksikin kutsttu Kolmanskop. Se on entinen varakas kaivoskaupunki, joka luonnonvarojen loppumisen myötä tyhjeni asukkaista. Nykyään kaupungin hylätyt talot täyttyvät hiekasta ja sen kuvauksellisuus houkutteleekin paikalle monia valokuvaajia ja turistiryhmiä.

SS Ayerfield, Australia

princessseaweed

Australiassa, Sydneyn edustalla lepää yli sata vuotta vanha SS Ayrfield laiva. Vuonna 1911 rakennettua laivaa käytettiin muun muassa hiilien kuljetukseen toisen maailmansodan aikana. Se mikä tekee tästä laivan hylystä erikoisen, on siitä kasvavat Mangrove puut, jotka täyttävät koko hylyn. SS Ayrfield on suojelukohde ja yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä.

Prypjat, Ukraina

svenluckermans

Tshernobylista ei heti tule mieleen hauskanpito ja huvipuisto. Vuonna 1986 sattunut ydinvoimalaonnettomuus tyhjensi koko alueen ja se onkin avattu yleisölle vasta kaksi vuosikymmentä myöhemmin. Yksi alueen tunnetuimmista maamerkeistä on naapurikaupunki Prypjatissa sijaitseva maailmanpyörä, jota vierailee katsomassa vuosittain tuhansia turisteja.

Kalavantin Durg, Intia

Matt Pierce 

Maailman vaarallisin linnake, Kalavantin Durg sijaitsee Intian Mumbaissa. Linnake sijaitsee seitsemän kilometrin korkeudessa ja ainut tapa saavuttaa se on kiivetä vuoren huipulle.

Kalastajan torppa, Saksa

Matt Pierce

Saksan Bavariasta löytyy vanha kalastajantorppa, joka sijaitsee Bertchesgadenin kansallispuistossa. Erikoisen tästä torpasta tekee se, että se sijaitsee, vuorien ympäröimänä, keskellä kristallin kirkasta järveä.

Ang Korwat, Kambodza

 

eitrip19

Viidakon keskellä kohoava, 1100-luvun alussa rakennettu temppeli on alueen yksi suurimpia ja parhaiten säilyneitä temppeleitä. Temppeli on itsessään jo mahtava näky, mutta auringonnousu tekee siitä vielä kauniimman ja temppelin sanotaankin olevan yksi maailman parhaista paikoista kokea auringonnousu.

Maunsell Forts, Englanti

xanadu_jdm

Toisen maailmansodan aikana laivastolle rakennetut Maunsellin linnakkeet koristavat Ison-Britannian rannikkoa. Niitä voi nykyään ihailla laivasta, mutta niihin sisälle meneminen on kiellettyä.

Kerry Way kävelypolku, Irlanti

glamourgirl411

Irlannista löytyy Kerry Way:n kävelyreitti, jonka varrelta löytyy hylättyjä taloja, jonka metsän puut ovat vallanneet omakseen.

Karjalan maalaiskylä, Venäjä

abandonedplaces

Karjalassa olevan Pegreman kylän hylätyt puutalot kertovat entisajan arkkitehtuurista ja vanhenevat kauniisti järven rannalla.

Hylätty mylly, Italia

abandoned_pix

Sorrento:n historiallisessa keskuksessa sijaitsee myös vanha mylly, joka hylättiin 1900-luvulla ja on siitä lähtien peittynyt melkein kokonaan puiden ja pensaiden alle.

Six Flags Huvipuisto, New Orleans

Six Flags New Orleans

Hurrikaani Katrinan iskiessä New Orleansin rannikolle vuonna 2005, jätti se myös allensa kuuluisan Six Flags huvipuiston. Huvipuisto on ollut käyttämättömänä siitä lähtien ja suunnitelmissa onkin kunnostaa se takaisin asiakaskäyttöön.

Rapa Nain Moai-patsaat, Chile

Kuvankaappaus 2014-2-6 kello 14.03.02

Moai Stone (pc: all over press)

Mahtavat neljän metrin pituiset ja pään muotoiset ”moai”-patsaat löytyvät Chilen Rapa Nui kansallispuistosta. Kivipatsaat on rakennettu, asuttamattomalle volkaaniselle Easter Island saarelle.

Janjira Island linnake, Intia

Kuvankaappaus 2014-2-6 kello 14.08.32

Janjira Island Fort ruins (pc: all over press)

Intiassa, rannikkokaupunki Murudissa sijaitseva Janjira Island linnake muodostuu yhdeksästätoista eri linnakkeesta. Se onkin ainoa Intian länsirannikolla oleva linnake ja edelleen hyvässä kunnossa.